h1

Κανονισμοί χρήσης!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτός ο ιστοχώρος δεν διεκδικεί δάφνες εγκυρότητας ή αξιοπιστίας και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ενημερωτικός. Ο γράφων δεν είναι δημοσιογράφος αλλά blogger που απλά εκθέτει την υποκειμενική άποψη του. Η ανάγνωση του περιεχομένου γίνεται με δική σας ευθύνη. Παρακάτω παρατίθενται οι αρχές λειτουργίας των comments:

Τα δικαιώματα σας:

1) Σε ένδειξη καλής θέλησης τα comments σας πρέπει να γίνουν moderate μόνο την πρώτη φορά που γράφετε στο blog, μετά γράφετε ελεύθερα και τα comments δημοσιεύονται χωρίς να απαιτείται η έγκρισή μου, παρακαλώ μην καταχραστείτε την ελευθερία που σας δίνω!

2) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα οτιδήποτε θέλετε από το blog, με την προϋπόθεση ότι αυτό συμβαίνει για μη εμπορικούς λόγους. Απλά αν χρησιμοποιήσετε κάτι όπως π.χ. κείμενο μου ή φωτογραφίες αναφέρετε την πηγή και αφήστε μου και ένα comment με ένα link, απλά γιατί θα χαρώ να το ξέρω.

3) Τα comments είναι πνευματική σας ιδιοκτησία και παρά το γεγονός ότι έχω την δυνατότητα από το wordpress δεν θα τα αλλοιώσω ούτε θα κάνω edit παρά μόνο αν εσείς μου το ζητήσετε, και αυτό μόνο για διόρθωση στοιχείων και αλλαγές που εγώ θεωρώ ότι δεν αλλοιώνουν το νόημα.

4) Μπορείτε να στείλετε ότι link θέλετε στα comments σας, όπως και να παραθέσετε link στο blog μου από οποιονδήποτε ιστοχώρο ακόμα κι αν δεν συμφωνώ με τον λόγο του link ή με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου ιστοχώρου. Κοινώς, μπορείτε να κάνετε link για να με κράξετε μέσω του blog σας. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι και εσείς μου αναγνωρίζετε το δικαίωμα να απαντήσω, είτε με σχόλιο είτε με pingback.

5) Στα comments σας μπορίτε να διαφωνήσετε με αυτά που γράφω αλλά σε ήπιους τόνους, ίσως και σε έντονους αλλά χωρίς χυδαιότητες! Εκτός του blog μου δεν σας αφαιρεί κανείς το δικαίωμα να με βρίζετε και να με θεωρείτε έναν μαλάκα και μισό!

Τα δικά μου δικαιώματα:

1) Σε αυτό το blog, εφόσον δεν αφαιρώ από κανέναν το δικαίωμα να μου απαντήσει, δικαιούμαι να λέω ότι θέλω. Στο blog μου εγώ είμαι το αφεντικό και είμαι ο μοναδικός που μπορεί να με λογοκρίνει γιατί εγώ αποκλειστικά φέρω την ευθύνη των κειμένων μου.

2) Τα comments, είναι πνευματική σας ιδιοκτησία, είναι ελεύθερα, αλλά όταν καταχωρούνται στο blog και από τη στιγμή που πατάτε submit εγώ έχω την ευθύνη της διαχείρησης τους… Δεν θα αλλοιώσω τίποτα από τα κείμενα σας, αλλά αν κάποιος βρίσει, απειλήσει ή εκφραστεί χυδαία προς εμένα ή κάποιον άλλο πρόσωπο που έχει αφήσει comment τότε, χωρίς να διαγράψω το τελευταίο comment του και ενημερώνοντας με δικό μου comment, το nickname του πάει κατευθείαν στα Spam μου με πολύ αγάπη και δεν του επιτρέπεται να ξανγράψει. Ρατσιστικά comments έχουν την ίδια τύχη.

3) Comments με διαφημιστικό περιεχόμενο δεν ανεβαίνουν καθόλου στο blog. Ως διαφημιστικό εκλαμβάνεται κάθε comment που έχει δημοσιευθεί αλλού αυτούσιο και δεν έχει σχέση με το post στο οποίο αναρτάται. Το ίδιο ισχύει και για: α) comments που έχουν γραφτεί με κεφαλαία γράμματα, β) comments που δίνουν links σε blog με μόνιμα κλειστά τα comments και γ) για «ανώνυμα» comments που δεν έχουν e-mail.

4) Αν ένα comment είναι πολύ κάφρικο διατηρώ το δικαίωμα να το ανεβάσω ως post και να εκθέσω αυτόν που το έγραψε χωρίς να του δώσω το δικαίωμα να απαντήσει άμεσα (μόνο με pingback) και μη ρωτήσετε γιατί. Πόλύ απλά γιατί μπορώ.

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων να ξεκαθαρίσω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι λογοκρισία για 2 απλούς λόγους:

α) Το blog αυτό είναι δικό μου και εγώ ορίζω τους κανόνες και το περιεχόμενο του. Εγώ διαχειρίζομαι τα πάντα. Άλλωστε το wordpress όχι μόνο μου επιτρέπει αλλά μου δίνει και την δυνατότητα να φιλτράρω τα comments.

β) Δεν υπάρχει νόημα να μιλάμε για λογοκρισία όταν ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του blog και να γράφει εκεί τη γνώμη του ή την καφρίλα του. Μπορεί ακόμα και να με κράξει χυδαία, αλλά από το δικό του blog.

Last Update στις 1/3/2008

7 Σχόλια

 1. Κανονισμοί χρήσης ή κρίσης;


 2. Διαβάζοντας το πρώτο από τα δικαιώματα σου και θεωρόντας την ελευθερία κάποιου να κάνει μαλακίες στην ζωή του και να είναι κάπως μπερδεμένος καθώς και να είναι ________ αλλά να γράφει και _-_-_-_-_ ιστορίες (ελπίζω να καταλάβεις διαβάζοντας το μπλογκ) σου κάνω λινκ με το μπλογκ μου το οποίο ξέρω πως θες διακαώς να διαβάσεις(ψώνιο που ‘μαι!!!).Αντε περιμένω κόμεντς σου!!!
  Ιάσονας


 3. Καλημέρα Χάρη. Μια μικρή σοβαρή ενημέρωση με… γέλιο στο τέλος:

  «Στην προηγούμενη παράγραφο (3) ο ιδιοκτήτης του blog Crazy Cows (click εδώ) διακηρύσσει το σεβασμό του, όχι μόνο για τη δική σας πνευματική ιδιοκτησία (των σχολίων σας) αλλά και για μία νέα Αρχή, εκείνη της ΜΗ-παραποίησης του Ψηφιακού Λόγου, ΠΟΛΥ σημαντική αρχή, σε μία εποχή όπου το moderation διαπρέπει, σαν τη… μάχαιρα του χασάπη της γειτονιάς σας, μετατρέποντας τα ωραία σας σχόλια σε… μπριτζόλες και κεμπάμπ, διαπράττοντας ιεροσυλία κατά κάθε σοφής “Τρελής Αγελάδας”!» 🙂

  (μπήκε στους δικούς μου «κανονισμούς χρήσης» σήμερα)
  http://omadeon.wordpress.com/terms-in-greek/
  (και επίσης αφαιρέθηκαν κάποια σχόλια για άλλους, μέσα στα Πλαίσια Ειρηνευτικής Εκστρατείας εμπνευσμένης από Τη Σοφή Αγελάδα – που έκανε ορισμένα σουβλάκια και ντονέρ «private posts» στο δικό μου ευλόγιον). 🙂


 4. Χαχαχα… Κοίτα όμως και λίγο πιο κάτω, το 3 των δικών μου δικαιωμάτων, σήμερα έκανα το update! 😉


 5. Δεν παραβιάζει καθόλου τις αρχές. Απλώς προετοιμάζεσαι καλύτερα για την αυξανόμενη Υπερφόρτωση Ψηφιακών Σκουπιδιών (και κάθε τρολ που δεν προσφέρει τίποτε σχετικό με το θέμα του δικού σου ποστ). ΣΥΜΦΩΝΩ!


 6. Αγαπητέ φίλε που μου άφησες comment σε αυτή τη σελίδα του blog και μου ζητάς να κατεβάσω ένα comment, ξαναλέω comments δεν κατεβάζω.

  Από εκεί και πέρα αν είσαι αυτός που λες ότι είσαι σε βεβαιώνω ότι δεν φαίνεται σε κανένα απο τα comments στο συγκεκριμένο blog ότι είσαι εσύ ή ότι μπορεί να έχεις περάσει από αυτό το blog. Επιπλέον την ευθύνη των comments την έχω εγώ είτε αυτά είναι επώνυμα είτε ανώνυμα και νομίζω ότι η διαχείρηση τους μέχρι στιγμής ήταν επιτυχής.

  Αν παρόλα αυτά συνεχίζεις να θεωρείς ότι συντρέχει ουσιαστικός λόγος για να κατέβει το comment (π.χ. κινδυνεύεις ή κάτι τέτοιο) κι εγώ αδυνατώ να τον καταλάβω σε παρακαλώ αν μπορείς να μου στείλεις ένα e-mail που να διευκρινίζεις ποιο comment εννοείς, γιατί δεν κατάλαβα, και για ποιο λόγο θέλεις να κατέβει.

  Μέχρι τότε, όσο καλόπιστος και να είμαι δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να πιστέψω ότι είσαι αυτός που λες ότι είσαι πόσο μάλλον να κατεβάσω κάποιο comment. Για να προστατεύσω εσένα (αν είσαι αυτός που λες) αλλά ταυτόχρονα και εμένα και αυτόν που ισχυρίζεσε ότι είσαι (αν είσαι κοινό τρολ) κρατώ το comment σου σε αναμονή για moderation μέχρι να έχω νέα σου. Αν δεν έχω νέα σου τις προσεχείς ημέρες θα σβήσω το comment γιατί θα σημαίνει ότι είσαι τρολ και επιχειρείς να εκθέσεις κάποιον blogger τον οποίο μάλιστα τυχαίνει να σέβομαι.

  Καλό βράδυ.


 7. (Συνέχεια από το προηγούμενο comment) Περίμενα αρκετά και δεν έλαβα απάντηση ή e-mail σας. Υπό αυτές τις συνθήκες το comment που στείλατε το διαγράφω καθώς θεωρώ ότι είστε τρολ. Επιπλέον το comment σας δεν έχει κάποιο πραγματικό e-mail και σύμφωνα με το 3)γ) των δικαιωματων μου που αναγράφονται σε αυτή τη σελίδα θα μπορούσα να το έγω διαγράψει από την αρχή πράγμα που δεν έκανα δίνοντας σας την ευκαιρία να μου εξηγήσετε. Δεν το κάνατε οπότε και εγώ δικαιούμαι να δράσω ανάλογα και ταυτόχρονα να είμαι politically correct. Καλό βράδυ.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: