h1

Πανελλήνιες και άλλες παιδικές ασθένειες (Part 3)

27/08/2007

300px-physician_in_hospital_sickroom_printed_1682.jpgΣτο παρελθόν έχω αναφερθεί εκτενώς σε αυτό το blog στις Πανελλήνιες εξετάσεις με τα posts «Πανελλήνιες και άλλες παιδικές ασθένειες» Part 1 και Part 2 (με κλικ στα links μπορείτε να διαβάσετε πρώτα δύο επεισόδια). Σήμερα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις είναι η μεγάλη στιμή για να ολοκληρωθεί η τριλογία.

Οι βάσεις μετρώνται σε μόρια και είναι σαν τον πυρετό, δείχνουν πόσο πολύ ασθένησαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια του έτους. Έτσι, αν ασθένησαν πολύ οι βάσεις ανεβαίνουν και τα ιδρύματα εξυπηρετούν τους μαθητές με τα περισσότερα μόρια καθώς προφανώς αυτοί είναι σε πιο βαριά κατάσταση. Όταν ανακοινώνονται οι βάσεις, όπως σήμερα, οι ασθενείς μαθητές μαθαίνουν σε πιο ίδρυμα έγιναν δεκτοί και σπεύδουν να εγγραφούν και να εισαχθούν ταχέως ώστε να αρχίσει η νοσηλεία. Στην νοσηλεία έχω αναφερθεί εκτενώς στο part 2 της τριλογίας (have a look καλό είναι!) και δεν θα αποτολμήσω flashback εδώ καθώς τα flashbacks στις τριλογίες συνήθως είναι μάταια και κουραστικά (βλέπε το part 2 του Matrix). Το σημαντικό είναι ότι αυτές τις μέρες γίνεται η γνωστή παρέλαση των μαμάδων και τον επιτυχόντων ασθενών από σπίτι σε σπίτι κι από γιαγιά σε θείο για τα γνωστά κεράσματα και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση. Μετά όλοι μαζί φορτώνουν τον ασθενή στο αυτοκίνητο μαζί με κούτες γάλατα εβαπορέ και τενεκέδες λάδι και τον ξαποστέλνουν στην πόλη που εδρεύει το ίδρυμα που τον δέχθηκε ώστε να βρει ακομοντέισιον καθώς τα ελληνικά ιδρύματα δεν συνηθίζουν να προσφέρουν άφού δεν επαρκούν οι κλίνες και τα ράντζα πράγμα που είναι φυσιολογικό και δεν προκαλεί εκπληξη σε κανέναν καθώς πρώτα πρέπει να λυθούν άλλα πιο σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. Ένα από αυτά είναι ο ανεπαρκής χώρος στα κυλικεία τον ιδρυμάτων στα οποίο σπεύδουν τάχιστα όσοι ασθενείς φτάνουν αργοπορημένοι και δεν βρίσκουν θέση στο αμφιθέατρο. Οι ασθενείς αυτοί ακολουθούν αυτοσχέδιες θεραπείες με δημοφιλή γιατροσόφια και αυτοσχέδια φάρμακα όπως ο φραπές και το τάβλι. Συχνά ο φραπές καταναλώνεται και εντός του αμφιθεάτρου ως συνοδευτικό διεγερτικό κατά την διάρκεια της θεραπείας. Η θεραπεία για τους ασθενείς των Πολυτεχνικών και των Ιατρικών διαρκεί παραπάνω από αυτήν στα υπόλοιπα ιδρύματα καθώς οι συγκεκριμένοι ασθενείς, εκτός του ότι ασθένησαν παραπάνω και γι’αυτό είχαν πιο πολλά μόρια γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται μακρά νοσηλεία, πάσχουν από επιπλέον λοιμώξεις. Οι μεν πολυτεχνίτες από την ενδοπανεπιστημιακή λοίμωξη που λέγεται κατάληψη την οποία την παθαίνεις θέλεις δεν θέλεις (άπαξ και την πάθει ένας την παθαίνουν όλοι) και οι δε ιατροί από τις λοιμώξεις που λέγονται ειδικότητα και αγροτικό. Επίσης , συχνά, μικρόβια που λέγονται «υπουργοί παιδείας» είναι υπέυθυνα για ασθένειες που λέγονται «εκπαιδευτικές μεταρυθμίσεις» οι οποίες πολύ εύκολα λαμβάνουν διαστάσεις επιδημίας με πρώτες ενδείξεις τις καταλήψεις και τις απεργίες και τελική κατάληξη την καθολική σήψη. Τελικά, αυτοί που καταφέρνουν πραγματικά να θεραπευθούν είναι πολύ λίγοι παρά το γεγονός ότι όλοι λαμβάνουν τελικά εξιτήριο. Οι περισσότεροι καταλήγουν να είναι χρόνια πάσχοντες ή κατά φαντασίαν υγιείς. Καλή θεραπεία σε όλους!

 

to be continued (?)

Advertisements

17 Σχόλια

 1. Έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από την τραγωδία των ημερών.


 2. είσαι απίστευτος και αληθινή έμπνευση:)


 3. Ευχαριστώ, αυτό το έγραψα εγώ, όχι η αγελάδα μου! 😀


 4. Οι βάσεις δεν ανεβαίνουν αν ασθένησαν πολύ οι μαθητές,αλλά και από το βαθμό δυσκολίας (ευκολίας) των θεμάτων, που βάζει το υπουργείο… (αν πλησιοάζουν εκλογές ειδικά οι βάσεις ανεβαίνουν). Δυστυχώς, οι ιατρικές (και ειδικά για της Αθήνας), πάσχουν και αυτές από τις καταλήψεις. Το ξέρεις ότι η ιατρική Αθήνας επί 12μηνης βάσης έχει εξετατική περίοδο??? όλα είναι @#!@#!@. Αυτό όμως που ισχύει παντού είναι πως κάνεις τόοοοοση προσπάθεια για να μπεις στη σχολή και δεν ξέρεις αν θα βγεις ποτέ… είσαι έρμαιο των παρατάξεων… Όσο για τα μεταπτυχιακά των ελ. πανεπιστημίων…είναι ένα @#!@#!@$!@ (το βιώνω στο πετσί μου…)


 5. Εγώ βιώνω την ασθένεια χωρίς το ερωτηματικό στο τέλος… 😉 Η κατάσταση της υγείας μου υποτροπιάζει κάθε φορά που σκέφτομαι ότι πέρασα την εφηβεία μου πάνω από ένα βιβλίο – αυτές είναι αναμνήσεις!Και η θεραπεία συνεχίζεται…
  Πολύ ωραίο ποστ! Φιλάκια!


 6. @laxanaki, Σου εύχομαι περαστικα λοιπόν! 🙂
  @disillusa, Και σε εσένα περαστικά, το τραγικό είναι όταν με ρωτούν «τι σου λείπει από το σχολείο;» και εγώ λέω ΤΙΠΟΤΑ!


 7. Καλό είναι να διαβάσετε και τα προηγούμενα posts της τριλογίας, ίσως κι εγώ θα έπρεπε να ανεβάσω ένα συνολικό κάποια στιγμή, αλλά όχι τώρα, βαριέμαι…


 8. Προέκυψε πρόβλημα με τις βάσεις όπως άκουσα στον ΣΚΑΙ από λάθος που έγινε με την βαθμολόγηση των ειδικών τεστ των στρατιωτικών σχολών… Τι μαλάκες είναι;… ούτε τις βάσεις δεν είναι ικανοί να βγάλουν!!!


 9. Ναι και τώρα πρέπει να κοιτάξουν ποιος δεν πέρασε, ποιος έφαγε τη θεση του άλλου… δεν είναι ικανοί… τι λες τώρα… υπάρχει ασύμμετρη απειλή… εσύ που ζεις??? (πες στην αγελάδα να επιστρέψει στην πραγματικότητα!!)


 10. Το χειρότερο το κάνουν σε εμάς, τους υποψήφιους. Από τέτοια ηλικία αρχίζουμε να μην εμπιστευόμαστε και να αμφισβητούμε το Κράτος.


 11. καλό είναι αυτό justelene, το πρόβλημα είναι όταν δεν υπάρχει αμφισβήτηση ή όταν υπάρχει αλλά αντί να λειτουργεί παραγωγικά καταλήγει να γίνεται αγκύλωση και ωχαδερφισμός.


 12. Επειδή πολλοί μπαίνουν σε αυτό το post ψάχνοντας τις βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων ορίστε ένα Link για τους ενδιαφερόμενους:

  http://www.in.gr/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=2464&lngChapterID=-1&lngItemID=53692

  Το link αφορά τις βάσεις του 2007.


 13. Εγώ φέτος πέρασα την «ασθένεια»… Και τελικά κατέληξα να έχω τύψεις και για τη σχολή που μπήκα (γιατί πλέον ακούγεται σαν διαφήμιση)και για τα μόρια που έβγαλα.
  Α, και γιατί δεν το επιδίωξα.
  Και γιατί όλοι πιστεύουν το αντίθετο.
  Και γιατί δεν ξέρω αν επέλεξα σωστά.
  Και τελικά γιατί δεν ξέρω τι θέλω!

  Sorry για τον καταιγισμό δηλώσεων, αλλά όπως λένε «καθένας με τον πόνο του»! Μάλλον κι εγώ την πάτησα φέτος!
  ps: Ωραίο blog! Ήδη στο blogroll…


 14. Ευχαριστώ. Μην ανησυχείς κι εγώ ασθενής είμαι όπως όλοι μας. Αν θέλεις άσε μου ένα λινκ να σε προσθέσω και εγώ στο Blogroll.


 15. Άκυρο, βρήκα το blog σου από το technorati και σε προσέθεσα. Congratulations για το ΗΜΜΥ στο οποίο έχω πολλούς και καλούς φίλους! 🙂


 16. Θενκς..! 😛


 17. Choose a school, choose your books, your laptop, your fucking pens.
  Choose a master degree, in a highly respected University abroad. Choose your essays, your workshops.
  Choose a part time job in order to fund your further studies.
  Choose to forget your dreams. Choose to leave your initial targets. Choose a PhD. Choose a fuckin political party that will helps you become a teacher
  Choose Life.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: