h1

Τι άλλο έμεινε για κάψιμο ρε παιδιά;

02/07/2007

cowfart-440.jpg

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν είχα internet θυμήθηκα αυτό που κάποιοι αναρχικοί παλαιότερα έγραφαν σε κάποιον τοίχο, το γνωστό σύνθημα: «Ο πολιτισμός σας χάνεται όταν κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα». Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικα, οι εξαρτήσεις μας είναι πλέον αρκετά περισσότερες και πολύ πιο περίπλοκες αλλά η απώλεια τους δεν γεννά κανέναν απολύτως κίνδυνο να χάσουμε τον πολιτισμό μας γιατί πολύ απλά για να χάσεις κάτι πρέπει να το έχεις!

Ο πολιτισμός δεν είναι κάτι που το κουβαλάμε στον γενότυπο μας ως κληρονομικό χάρισμα απλά επειδή κάποιοι προπαππούδες μας κολυμπούσαν στα αρχίδια του Αριστοτέλη, αν και πολύ αμφιβάλω γι’αυτό! Ο πολιτισμός κύριοι κερδίζεται, δεν προυπάρχει!

Η τραγωδία της Πάρνηθας δεν έιναι ούτε η πρώτη και δυστυχώς ούτε η τελευταία, κι αυτό εξαιτίας της κακής διαχείρησης του έμψυχου δυναμικού, των υποδομών, των μεθόδων πρόληψης αλλά και του κτισμένου περιβάλλοντος και των κανονισμών για τον σχεδιασμό του. Ειδικά τα τελευταία δύο έχουν πολύ «ψωμί» για ανάλυση, κάθε φορά που ακούω «φωτιά» αυτόματα το κίνητρο που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι ο αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων και η ένταξη τους στο σχέδιο πόλης. Κάποιοι καίνε δάση και με την ανοχή του κράτους τα κάνουν οικόπεδα (την ώρα που γράφω αυτά το πόρισμα για την φωτιά στα Δερβενοχώρια με διακαιώνει και δείχνει εμπρησμό).

Αυτό συμβαίνει γιατί στην Ελλάδα αντί να σχεδιάζουμε νομοθετούμε. 300 «συβαρίτες» μαλάκες στη βουλή (Κυριολεκτικά «this is Sparta») και οι 200 είναι παπάρες νομικοί, οι 50 είναι γιατροί και οι υπόλοιποι αθλητές και ηθοποιοί, λαλίστατοι μαϊντανοί στο βωμό της ψηφοθηρίας… Σήμερα θα τα πουν λέει στη βουλή, μήπως τελικά αυτό είναι το πρόβλημα μας; Ότι περιμένουμέ όλες τις λύσεις από τη βούλή η οποία το μόνο που κάνει όταν δεν γίνεται πεδίο μικροπολοιτικής είναι να νομοθετεί!

Δεν μας λείπουν νόμοι ρε μάγκες, χωροταξίκός σχεδιασμός μας λείπει και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε… Δείτε αυτό είναι πιο κατατοπιστικό και πιο κόσμιο! –> κλικ εδώ

Ακούω τώρα και έναν απαράδεκτο μαλάκα στο ράδιο που ζητάει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους εμπρηστές αντί να ζητάει κάτι τόσο απλό όπως οργανωμένο χωροταξικό σχεδιασμό και οργανωμένο αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων μόνο όταν είναι απαραίτητο! Αλλά τι σχεδιασμό; Εδώ παλεύουν ακόμα με το κτηματολόγιο και δεν ξέρουν τι ανήκει σε ποιόν, ποιά έκταση είναι δασική και που αρχίζει ο γιαλός!

Όπως και να έχει η Πάρνηθα κάηκε (πάλι) και όπως έχει δείξει και η ιστορία κανείς δεν θα παραιτηθεί, οι ευθύνες δεν θα βαρύνουν κανέναν, δεν θα μάθει κανείς τη δουλειά του καλύτερα και το ερχόμενο καλοκαίρι με το καλό τα ίδια πάλι αφού πιο πριν όλο τον χειμώνα η πυροσβεστική θα απαντλεί νερά από σπίτια και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής που με την πρώτη ψιχάλα θα μετατραπούν σε τεράστιες λασπολακούβες! Βέβαια, από τη άλλη, καμία παραίτηση δεν θα έλυνε κάτι γιατί σκατά στο μυαλό τους έχουν όλοι, όχι μόνο ο υπουργός ή ο οποιοσδήποτε άλλος ψηλά στην ιεραρχία. Και τα σκατά αυτά είναι που δεν αφήνουν τη χώρα να έχει οργάνωση σε τίποτα… Μέχρι και οι μεταγραφές του Ολυμπιακού ότι κάτσει είναι! Ελλαδάρα της αρπακόλας, του Γιακουμάτου και του Πολύδωρα… Και υπάρχει ακόμα κόσμος που τους χειροκροτεί!

7 Σχόλια

 1. Δείτε και αυτό –> http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=813910&lngDtrID=244


 2. Αυτό που μου τη σπάει είναι ότι την κατάσταση πάει να εκμεταλευτεί η Παπαρήγα η οποία είπε για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι μαλακία της κατέβηκε:

  «θυσίασαν την πορεία ανάπτυξης της μεταποιητικής βιομηχανίας προς όφελος του κλάδου των κατασκευών», καθώς και τα δύο κόμματα είχαν ένα κοινό στόχο: «να βοηθήσουν τμήματα του μονοπωλιακού κεφαλαίου (σ.σ. τους επιχειρηματίες) για να αντέξουν τον ανταγωνισμό». Άμεση συνέπεια ήταν η δημιουργία φτηνής και εκμεταλλεύσιμης εργατικής δύναμης.»

  Ρε Αλέκα, παράτα μας κι εσύ ήσυχους και σταμάτα επιτέλους να βλέπεις δράκους παντού… τις κατασκευές τις ανέπτυξαν (το ΠΑΣΟΚ δηλαδή τις ανέπτυξε) γιατί μια χώρα πρώτα τη χτίζεις και παρέχεις υποδομές και μετά αναπτύσσεις τη βιομηχανία. Αν και αναρωτιέμαι ποιός θα επενδύσει σε μεταποιητική βιομηχανία στην Ελλάδα όταν υπάρχει η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Ρουμανία και όλο το πρώην ανατολικό μπλοκ με τα φτηνά εργατικά χέρια (φθηνότερα από της Ελλάδας) της μετασφυροδρεπάνιας εποχής. Ποιά βιομηχανια και πίπες λοιπόν; Ότι και να φτιάχναμε (τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, καπότες, πιπίλες) θα ήταν τρεις φορές πιο ακριβό από αυτά που ήδη φτιάχνονται ειδικά αν δεν είχαμε αναπτύξει και τον κλάδο των κατασκευών ώστε να έχουμε υποδομές (καλά όχι ότι τώρα έχουμε) και αν είχαμε ακριβότερα εργατικά χέρια. Οπότε πίπες λες και εσύ Αλέκα μας γιατί ο τρόπος σκέψης σου για την οικονομία είναι ανατολικού τύπου. Σκέφτεσαι σαν η οικονομία να είναι κλειστή, εσωστρεφής και κρατικά παραγώμενη (όχι απλά ελεγχόμενη) και γι’αυτο βγάζεις λάθος συμπεράσματα… Α! και ο φορντισμός πέθανε να ξέρεις, ο καπιταλισμός έχει αλλάξει μορφή εδώ και 20 – 30 χρόνια και η μεταποίηση που ζητάς έχει μετατοπιστεί προς τα φτωχά κράτη, στα ανεπτυγμένα συμβαίνει αυτό που λέμε flexible accumulation… (Για τον φίλο μου τον Γιάννη ήταν αυτό) Χέσε μας λοιπόν Αλέκα!


 3. Είμαι φοβερά προφητικός ώρες ώρες!… Τον Γιακουμάτο τον έκραξα προκαταβολικά, πριν πει τις μαλακίες που είπε αργότερα! Κάτι ήξερα!


 4. Δε λυγάνε τα ξεράδια
  και πονάνε τα ρημάδια!
  Κούτσα μια και κούτσα δυο
  της ζωής το ρημαδιό!

  Mεροδούλι, ξενοδούλι!
  Δέρναν ούλοι αφέντες, δούλοι,
  ούλοι δούλοι, αφεντικό
  και μ’αφήναν νηστικό

  Tα παιδιά, τα καλοπαίδια,
  παραβγαίνανε στην παίδεια
  με κοτρόνια στα ψαχνά,
  φούχτες μύγα στ’ αχαμνά!

  Aνωχώρι, Κατωχώρι,
  ανηφόρι, κατηφόρι,
  και με κάμα και βροχή,
  ώσπου μου ‘βγαινε η ψυχή…


 5. Έχεις πολύ ωραία φωνή Γιάννη.. Στο έχουν ξαναπεί??


 6. Ευχαριστώ τον αγνό και πιστό θαυμαστή για την φιλοφρόνηση.
  Ο Γιάννης προσπαθεί πάντα να είναι ένα με το κοινό του (ιδιαίτερη προσοχή να δωθεί στο 3ο πρόσωπο.ή είμαι μαλάκας ή δεν είμαι.μεσοβέζικα πράματα εγώ δεν κάνω)

  και συνεχίζω…

  «Kοίτα! Oι άλλοι έχουν κινήσει
  κ’ έχ’ η πλάση κοκκινήσει
  κι άλλος ήλιος έχει βγει
  σ’ άλλη θάλασσ’, άλλη γη»

  Μάγκες διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτό το ποίημα και μου’ρχεται να κοπανήσω το κεφάλι μου στον τοίχο!
  Ως πότε θα είμαστε τόσο μα τόσο μαλακες???


 7. “Kοίτα! Oι άλλοι έχουν κινήσει
  κ’ έχ’ η πλάση κοκκινήσει
  κι άλλος ήλιος έχει βγει
  σ’ άλλη θάλασσ’, άλλη γη”

  Έτσι μάλιστα… Τώρα ελπίζω να κατάλεβε και ο Λιακόπουλος τι σημαίνει το «…Άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς»… Ελπίζω να κατάλαβε σε πιο σύμβολο αναφέρεται το τραγούδι! 😉Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: