h1

Βύρων Πολύδωρας ο Έλλην ελβετικός σουγιάς!

15/06/2007

swissknife.jpgΟ Υπουργός δημόσιας τάξης έγραψε πάλι! Ο υπουργός απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι πολύτροπος σαν τον Οδυσσέα, και ότι έχει μια καλή συμβουλή για όλους και όλα… Τα παρακάτω είναι από άρθρο δημοσιευμένο στο in.gr:

Προτροπές, συμβουλές, οδηγίες και επισημάνσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης προς τους αστυνομικούς στη διάρκεια σύσκεψης για την αξιολόγηση των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως σημειώνει το Έθνος της Παρασκευής ο Βύρων Πολύδωρας έδωσε μαθήματα αισθητικής, ενδυματολογίας και αστυνομικής μεθοδολογίας.

Μιλώντας στους αξιωματικούς τόνισε ιδιαίτερα να έχουν τα μάτια τους τέσσερα με τις λεγόμενες πολιτικές κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής. «Θα αποφεύγουμε τη σύγκρουση κατά μέτωπο, παρά μόνο εκεί που δεχόμαστε ευθεία επίθεση. Να κάνουμε την άμυνα, και κάνετε καλή άμυνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είμαστε καλοί στην άμυνα. Δεν είμαστε τόσο καλοί στην πρόληψη και εξουδετέρωση.»

Για τα αστυνομικά τμήματα ζήτησε ευταξία, καθαριότητα και χαμόγελο, ενώ απευθυνόμενος στους αστυνομικούς είπε:

«Να μην κάνετε ούτε τους κάμακες ούτε τους βλάχους στις γυναίκες οδηγούς. Αν είστε παραδοσιακοί και ρομαντικοί σαν εμένα και βάλετε τη μύτη σας στο τζάμι, μπορεί να δείτε δύο φωτιές από διμούτσουνη.»

Αναφερόμενος στους αγροφύλακες, ο κ. Πολύδωρας έκανε λόγο για την «αλογόμυγα των αγρών», ενώ καταλήγοντας τόνισε: «Στον ωραίο ηθικό κύκλο της εμπιστοσύνης προχωρώ εγώ πρώτος. Σας εμπιστεύομαι, εμπιστευθείτε με και θα πάει αυτός ο κύκλος να φτιάξει έναν ηθικό πύργο συνεργασίας.»

Άντε Βύρων αγόρι μου και με βιβλίο μαγειρικής την επόμενη φορα! Αυτό που δεν κατάλαβα και αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει είναι τι είναι αυτό το «δυο φωτιές από διμούτσουνη»; Το έχει αυτό ο Υπουργός, μπλέκει την καθαρεύουσα και τις λεκτικές του ακροβασίες με περίτεχνες βλαχομπαρόκ εκφράσεις. Πάντως μάθαμε ότι είναι παραδοσιακός και ρομαντικός! Το ότι είναι πολυπράγμων και κοφτερός σαν ελβετικός σουγιάς το ξέραμε ήδη… Πήξαμε στους μαλάκες και στους παιδαγωγούς σε αυτή τη χώρα…

2 Σχόλια

  1. άκουσα κάτι σαρδανάπαλα που είπε ο πολυδωρας στην βουλή με θέμα την αγροφυλακή, που με φόβισε πολύ ότι έχει τέτοια θέση….

    με τέτοιες φιλίες που έχει με την κουτσικου, είναι ικανός να θέλει να σπρώξει και την ‘πολυδωρία καθαρεύουσαν’…

    με τέτοιο υπουργείο.. τέτοιο μυαλό και του απολύτου βάρβαρου (και εις πνεύμα τελικά εκτός από πράξη) δημοσίου υπάλληλου…

    άντε με το καλό στο πολιτισμού… στα χνάρια του βουρλγαρακη… μππππρρρρρ… κρυοπαγήματα !


  2. Και μία πολύ δυνατή ομιλία του στη Βουλή!Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: